Aktivitetszoner på biblioteket

Aktivitetszoner och p-skivor på biblioteket

Från och med höstterminens start har vi infört aktivitetszoner på biblioteket. Syftet med zonindelningen är att det ska bli lättare för dig att välja en studieplats som passar för dina studier: enskilt arbete, grupparbete osv.

Det finns tre zoner för studier att välja mellan och en zon för paus. Aktivitetszonerna är planerade och möblerade för att passa olika slags studier och är indelade så här: ljudlös (blå zon), lugn zon (grön zon) och livfull zon (röd zon) samt zon för paus (orange zon).

I samband med att aktivitetszonerna har införs har också reglerna kring mat och dryck på biblioteket förtydligats. I bibliotekets aktivitetszoner är det tillåtet med dryck, frukt och godis. Vill du äta mat får du göra det i pauszonen. I Kalmar kan du sitta i pauszonen vid entrén och äta din medhavda mat. Du kan värma din mat i något av de studentpentryn som finns i närheten. I Växjö består pauszonen av café Astrakan, här kan du dock inte äta din egen medhavda mat. Vill du äta medhavd mat får du uppsöka något av de studentpentryn som finns i olika byggnader på campus.

För att underlätta för dig när du lämnar din studieplats lanserar vi nu ett system med p-skivor. Det innebär att du kan använda en speciell biblioteksparkeringsskiva för att reservera din studieplats i upp till en timme när du lämnar biblioteket för att exempelvis äta lunch. Du hittar p-skivorna vid bibliotekets informationsdisk.

Läs mer om studiemiljön på biblioteket här.