Studenter

Ökat antal förstahandssökande för Linnéuniversitetet

Som ett av nio lärosäten går Linnéuniversitetet mot trenden och ökar antalet förstahandssökande till höstens program och kurser jämfört med förra året. Ökningen ligger på två procent. Linnéuniversitetet befäster sin plats som landets sjätte mest sökta lärosäte.

När Antagning.se stängde ansökningsmöjligheterna inför hösten 2017 vid midnatt den 18-19 april stod det klart att drygt två procent färre har sökt en högre utbildning i landet jämfört med till hösten 2016.

– Linnéuniversitetet tillhör det fåtal lärosäten som ökar, och det känns bra, säger kommunikationschef Ingrid Persson. Ökningen beror främst på att vi har ett brett och attraktivt utbildningsutbud och att vi dessutom lyckats förmedla det till blivande studenter.

– Extra roligt är det att vårt nya masterprogram i eHälsa får en bra start. Programmet ligger väl i tiden och syftar till att skapa effektivare vård, ökad trygghet och tillgänglighet.

Bland Linnéuniversitetets program är Ledarskap och organisation i topp före förskollärar- och sjuksköterskeprogrammen. När det gäller de mest populära kurserna toppas listan av socialrätt, psykologi och projektledning.

För de som missade sista ansökningsdagen finns det nu chans att göra en efteranmälan. Mer information om var man hittar vilka program och kurser som fortfarande går att söka finns på Lnu.se.

Topp tio program vad gäller antal förstahandssökande

1. Ledarskap- och organisation 627
2. Förskolelärarprogrammen 511
3. Sjuksköterskeprogrammen 494