Intervju i Dagens Medicin: "Teknik inom sjukvården bör utvärderas på samma sätt som läkemedel"

Dagens Medicin har intervjuat Dr Jean Stevenson Ågren vid eHälsoinstitutet, Linnéuniversitetet. Hennes studie uppmärksammas då hon nyligen publicerat en artikel i den vetenskapliga tidskriften Journal of Clinical Nursing.

Dagens Medicin skriver om Jeans studie som visar att otydliga rutiner och många klick i systemen gör att viktiga patientuppgifter skrivs på papperslappar istället för i journalsystem. Något som kan påverka patientsäkerheten.

– Den teknik som används inom sjukvården bör utvärderas och vara evidensbaserad på samma sätt som läkemedel och vårdmetoder, säger Jean Stevenson Ågren i intervjun med Dagens medicin.

Läs hela intervju "Viktiga uppgifter förs inte in korrekt i e-journaler"

Läs även
Jean Stevenson-Ågren firades av University of Sheffield

Läkartidningen och Dagens Medicin uppmärksammar forskning gjord vid eHälsoinstitutet