lärkträd

Harald Säll tilldelas utmärkelsen Silverkvisten av Föreningen Skogen

Får Silverkvisten för sina "synnerligen stora insatser för skogsbruket" i egenskap av kunnig, entusiastisk och mycket uppskattad lärare och forskare.

Harald Säll är lektor i virkeslära på institutionen för skog och träteknik vid Linnéuniversitetet. Han undervisar bland annat i kurser inom hållbart familjeskogsbruk och högskoleingenjörsprogrammet i skog och träteknik, och forskar på förbättrad användning av trä.

Vid en lärkexkursion i Tönnersjöheden utanför Halmstad härom veckan, dit Harald inbjudits för att föreläsa, fick han motta Föreningen Skogens Silverkvisten i egenskap av kunnig, entusiastisk och mycket uppskattad lärare och forskare.

– Jag blev mycket överaskad, glad och rörd på en gång, sammanfattar Harald Säll den oväntade händelsen.

Föreningen Skogen är en rikstäckande, ideell och obunden medlemsorganisation med rötter i 1880-talet och omkring 8 000 medlemmar. Många av dessa är skogsägare eller arbetar på andra sätt med skogsbruk eller skogens produkter. Varje år delar man ut 5-10 silverkvistar till personer som regionalt eller lokalt har gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk i enlighet med föreningens ändamål och inriktning.

Läs en artikel om utmärkelsen på Föreningen Skogens webbplats.