Petros Arabayan

Månadens alumn: Petros Arabyan

I augusti möter du Petros Arabyan. Petros studerade på Linnéuniversitetet med målsättningen att lära sig mer om ledarskap. Direkt efter examen fick han jobb som kontorschef på sin tidigare arbetsplats hemma i Armenien.

Namn: Petros Arabyan
Ålder: 26
Nuvarande yrke och ort: Office Manager at International Center of Languages and Training, ICLT, in Yerevan, Armenia 

Vad läste du på Linnéuniversitetet och när tog du examen?

Jag läste kursen creativity, entrepreneurship and innovation in a Swedish context på Linnaeus University Summer Academy (LUSA). Därefter läste jag programmet leadership and management in international contexts. Jag tog examen i juni 2017.

Vad jobbar du med och vad är roligast med ditt jobb?

Jag arbetar på ICLT som är en engelsk språkskola. Jag är kontorschef för den administrativa personalen. Det roligaste med mitt jobb på ICLT är personalen, vi är inte bara kollegor utan också nära vänner. Min största utmaning är att arbeta med kundtjänst.

Hur gjorde du för att etablera dig på arbetsmarknaden efter dina studier?

Jag hade arbetat på ICTL i två år innan jag började studera i Sverige. Efter min examen från Linnéuniversitetet åkte jag hem och är nu tillbaka på företaget i en ny roll som kontorschef.

Hur såg ditt studentliv ut?

Det var fantastiskt! Jag gillade den internationella atmosfären som finns i Kalmar. Jag skaffade vänner för livet och trivdes med den informella relationen med lärarna. Jag hade mycket roligt på studentfester och andra aktiviteter.

Vad tar du med dig från dina studier vid Linnéuniversitetet?

I allmänhet fick jag mycket teoretisk kunskap inom området ledarskap. Jag lärde känna mig själv och principerna för ledarskap samt hur jag kan utvärdera mina egna insatser.

Vad har du för relation till Linnéuniversitetet idag?

Under mina studier jobbade jag som studentambassadör på Linnéuniversitetet och idag har jag kvar några uppdrag som jag kan sköta online. 

Kan du ge tre karriärtips?

  1. Var målinriktad och ha en vision
  2. Lär dig nya saker
  3. Arbeta hårt