studenter möter företag i hus m

Många nya kontakter knöts på Stora IT-kompetensdagen 2017

Den 16 november genomfördes Stora IT-kompetensdagen 2017 på Linnéuniversitetet. 24 utställande företag och organisationer fick möjlighet att mingla och knyta kontakter med över 200 studenter från bland annat Linnéuniversitetet och Blekinge tekniska högskola.

Stora IT-kompetensdagen inleddes med två spår – ett anpassat för de medverkande företagen och ett för IT-studenter. Företagen fick lyssna till information om universitetets IT-inriktade utbildningar, examensarbeten med mera. Studenterna fick tips om hur man hittar en balans mellan företagens och universitetets krav i samband med examensarbeten, förslag på hur man skall presentera sig själv och sin kompetens, samt inspiration till att satsa på sina idéer genom eget företagande.

Företagen kom från Växjö, Karlskrona, Kalmar och Jönköping. Flera av företagarna vittnar om att man träffat många kompetenda, drivna studenter som man ser fram emot fördjupade kontakter med.

– En företagsrepresentant sa att han hittat några riktiga guldkorn – och hoppades att det inte var fler av företagen som upptäckt samma personer. Det är ingen tvekan om att det kommer bli konkurrens om kompetensen, säger Diana Unander Nordle vid institutionen för datavetenskap och medieteknik som varit huvudansvarig för Stora IT-kompetensdagen.

Uppföljande virtuell mässa

De medverkande företagen hann knappt med att träffa alla intresserade studenter för enskilda intervjuer – men än finns det möjlighet.

– Den 30 november bjuds de deltagande företagen och studenterna in till en uppföljande virtuell mässa, där diskussionerna kan fortsätta och man kan ta de där kontakterna som inte hanns med igår, säger Diana Unander Nordle.

Intresset är stort för den här typen av mötesplats och tillsammans spikade företagen och universitetet redan nu datum för nästa års Stora IT-kompetensdag – torsdag 15 november 2018.