Tjejer vid en dator

Make Music Matter - ett nationellt musiklärarkonvent

Med över 300 musiklärare som deltar (plus ett antal musiklärarstudenter) är Make Music Matter Sveriges största musiklärarkonvent. Konventet hålls vid Linnéuniversitetet i Växjö den 13-14 september. Det blir två dagar fyllda av kreativa föreläsningar och workshops med forskare, musikentreprenörer och musiklärare.

Make Music Matter är också ett skolprojekt som pågår under hela hösten, där tiotusentals elever deltar från hela landet. Inom ramen för projektet arbetar man mycket med entreprenörskap där eleven i autentiska miljöer som liknar musikbranschen får pröva på att vara både musikkreatör, kommunikatör, distributör och entreprenör.

– Enligt kursplanen ska eleverna få tillägna sig musik som uttrycksform och kommunikationsmedel. Det är alltså en demokratisk och medborgerlig rättighet att få uttrycka sig musikaliskt. Genom att använda digitala verktyg skapas nya förutsättningar för alla elever att uttrycka sig och kommunicera genom musik, förklarar projektledare Göran Nikolausson.

Bland de medverkande vid musiklärarkonventet finns Anderz Wrethov, musikentreprenör, låtskrivare, musikproducent och artist, Cecilia Wallerstedt, docent i pedagogik vid Göteborgs universitet samt Hans Parment, professionell flöjtist, tonsättare samt initiativtagare till ett integrationsprojekt där musik och digitala verktyg ingår.

Make Music Matter är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Andreas Carlssons Academy of Music and Business (AMB) och den digitala musiktjänsten Soundtrap.

Läs mer om musiklärarkonventet Make Music Matter här: Lnu.se/makemusicmatter
Stora delar av konventet kommer att livesändas på webben via Musiklärarportalen.se, http://musiklararportalen.se/makemusicmatter

Kontakt

Göran Nikolausson, projektledare för Make Music Matter och universitetsadjunkt i musikpedagogik, telefon 072-525 10 08