Ljus

Tyst minut

Regeringen har beslutat att utlysa en nationell tyst minut för att hedra offren för det tragiska dådet i Stockholm i fredags eftermiddag. Den tysta minuten hålls kl 12.00 idag, måndagen den 10 april, i samband med en nationell ceremoni.

Även Linnéuniversitetet deltar i denna tysta minut, på sätt som man finner lämpligt på respektive institution eller avdelning. Exempel på möjliga samlingsplatser vid den tysta minuten, för dem som vill ha en gemensam plats,är att samlas vid flaggorna på Universitetsplatsen i Växjö eller utanför Universitetsbiblioteket, Nygatan 18B i Kalmar.

Från kl. 8.00 idag flaggar Linnéuniversitetet på halv stång. Efter den nationella tysta minuten, kl. 12.00–12.01, hissas flaggan i topp.

Våra tankar går till offren för dådet och deras anhöriga.

Peter Aronsson,
vikarierande rektor