arrival day

Linnéuniversitetet välkomnar 900 nya internationella studenter

På tisdag-onsdag den 28-29 augusti anländer cirka 900 nya internationella studenter till Linnéuniversitetet. International Office vid Studerandeavdelningen ansvarar för mottagandet tillsammans med studentmedarbetare samt studentkåren Linnéstudenterna.

Representanter från Linnéuniversitetet finns på plats redan på Kastrup för att välkomna studenterna, lotsa dem rätt till biljettautomater och tåg samt svara på allehanda frågor. När studenterna sedan kommer till Växjö och Kalmar möts de av studentmedarbetare på tågstationerna och flygplatserna som kör dem till universitetet. Där möts de sedan av International Office som välkomnar dem, delar ut informationsmaterial och svarar på frågor. I Växjö finns även representanter för bostadsbolag på plats för att dela ut nycklar till dem som skrivit bostadskontrakt.

På torsdag och fredag (samt lördag i Växjö) hålls introduktionsdagar för samtliga nya internationella studenter. Introduktionsdagarna ska ge studenterna viktig information, både praktisk och akademisk, inför deras studier och vistelse i Sverige. Studenterna får även information från bland andra studenthälsan, karriärvägledningen, universitetsbiblioteket, Linnéstudenterna och polisen.

Växjö (cirka 700 studenter)
Ankomstdagar 28-29 augusti (bemannad mottagning kl. 8-24)
Introduktionsdagar
30/8 kl. 9-12 i Ikea-salen, hus N samt sal Leonardo hus F