Människor vid bord

Concurrences får medel till internationell konferens

Spetsforskningscentret Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies har tilldelats 170 000 kronor av Riksbankens Jubileumsfond för arrangemanget av konferensen Global Challenges: Borders, Populism and the Postcolonial Condition.

– Konferensen är mycket viktig för centret och samlar forskare från många olika delar av världen. Vi vill skapa ett möte mellan inriktningarna kritisk teori och postkoloniala studier för att hitta nya sätt att beskriva och forska kring samhällsutmaningar med global relevans, säger Concurrences forskningsledare Johan Höglund.

Konferensen äger rum den 14-16 juni i Växjö. Keynote speakers är de internationellt mycket välkända forskarna Boaventura de Sousa Santos, Dominick LaCapra, Carolyn J Dean, och Gurminder K Bhambra.