Responsive header image

eHälsoinstitutet föreläste och nätverkade under Vitalis

23-26 april hölls det årlig eHälsomötet Vitalis i Göteborg. eHälsoinstitutet var på plats och gav föreläsningar, nätverkade och höll i en workshop med temat ”hur skapar vi tillsammans en konkurrenskraftig ehälsomarknad”.

- Jag lyssnade på ett intressant utbildningsspår på MIE där det presenterades en kartläggning av Europas eHälsoutbildningar, säger Göran Petersson, professor vid eHälsoinstitutet.

Han tillägger att utbildningarna inom eHälsa ofta kan delas upp i två kategorier, då de antingen är teoretiska eller mer inriktade mot det kliniska.

- Det var mycket intressant och jag tror att vår masterutbildning inom eHälsa kan bli en intressant spelare på marknaden, säger Göran Petersson.

Bjöd in till workshop
Under Vitalis bjöd också eHälsoinstitutets projekt RUVeS in till en workshop med temat "Hur skapar vi tillsammans en konkurrenskraftig ehälsomarknad för innovativa och hållbara eHälsotjänster".

Under workshopen nämdes ordet dialog frekvent och företagen önskade en bättre dialog med vården, diskuterade behovet av ensning av standarder och hur vården och omsorgen ska kunna ge en jämlik vård.

– På Vitalis och workshopen fick jag bekräftat att projektet RUVeS jobbar med rätt saker för att få till en mer driven, öppen marknad, säger Anna-Lena Nilsson.

Föreläste om implementering 
Universitetslektor Lina Nilsson var också delaktiga i i flera presentationer kring "implementering och förändringsledning inom eHälsa" och Tora Hammar föreläste om hur vi kan stödja patienter till bättre läkemedelsanvändning med eHälsa.

- I min presentation nämnde jag bland annat ett examensarbete jag handledde i höstas som var en kartläggning av läkemedelsappar till patienter. Detta arbete intresserade flera i publiken och det är något vi hoppas bygga vidare på i vår forskning, säger Tora Hammar, forskare vid eHälsoinstitutet.