Ilir Jusufi, Björn Zimmer, Kostiantyn Kucher, Andreas Kerren

Forskare i informationsvisualisering får pris för bästa poster

Kostiantyn Kucher, Carita Paradis och Andreas Kerren uppmärksammas vid den europeiska konferensen EuroVis för visualisering av data.

Konferensen EuroVis, som har hållits årligen sedan 1999, är det främsta europeiska evenemanget för forskare inom informationsvisualisering, visuell analys och relaterade områden. Informationsvisualisering är nyckeln till att förstå stora, komplexa datamängder genom att utnyttja det mänskliga visuella seendet. EuroVis 2018 hölls i Brno i Tjeckien 4-8 juni 2018.

Vid konferensen tilldelades "Visual Analysis of Sentiment and Stance in Social Media Texts" av Kostiantyn Kucher, Carita Paradis och Andreas Kerren utmärkelsen Best poster. Kostiantyn och Andreas är aktiva i forskargruppen ISOVIS vid institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet. Deras forskning handlar om effektiva sätt att utföra djupgående visuella analyser av data för att öka människors kunskap. I det pågående arbete som beskrevs på postern fokuserar de på visuell analys av åsikter som upptäcks automatiskt i stora mängder data med texter från Twitter och Reddit.

Mer information om postern finns i forskningsdatabasen DIVA.