Forskningsseminarium: Anhöriga glöms bort när vården och samhället satsar på individen

Var femte svensk ger idag omsorg till en närstående. Anhörigas insatser innebär stora besparingar för samhället men trots det glöms gruppen bort när det satsas på teknik och stöd som kan underlätta i vardagen. Den 21 september bjuder forskare Arvid Karsvall in för att diskutera möjligheter och risker med att utveckla stöd till anhöriga.

- Samhället bygger idag kring en idé om att vi ska uppfylla den enskilda individens behov. Anhöriga glöms bort och inkluderas inte när nya stöd utveckas, säger Arvid
Karsvall, forskare vid Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka).

Fredag den 21 september bjuder eHälsoinstitutet, plattform eHälsa och DISA eHealth in till ett forskningsseminarium med temat Anhöriga glöms bort när vården och samhället satsar på individen. Arvid Karsvall, forskare vid Nka, kommer då diskutera sin påbörjade rapport om möjligheter och risker med att utveckla stöd för anhöriga.

– När man utvecklar stöd till anhöriga är det viktigt att tänka på att inte skapa stöd som kan användas av den anhöriga för att göra en del av kommunens arbete. Då blir det en belastning och inte ett stöd, säger Arvis Karsvall. 

Plats: Flundran, eHälsoinstitutet, Varvsholmen Kalmar 
Tid: Fredag den 21 sept kl 13.15-14.45

Anmäl dig här (OBS: Senast ons 19/9 då vi bjuder på fika). 
ehalsoinstitutet@lnu.se