Gräv

Gräv 2019 hålls i Kalmar

Det årliga Grävseminariet för Sveriges journalister hålls 2019 i Kalmar.
Föreningen Grävande Journalister (FGJ) ville ha Fojo som huvudarrangör nästa år då seminariet 30-årsjubilerar.

– Fojo har en enorm erfarenhet av att skapa goda utbildningar för journalister. Det gjorde oss väldigt trygga i att ett jubilerande Grävseminarium kommer att hålla mycket hög kvalité. När de nu arbetar tillsammans med flera engagerade lokalredaktioner tror vi att Gräv 19 i Kalmar kommer att bli något alldeles extra för alla besökare, säger FGJ:s ordförande Fouad Youcefi.

Arrangörsgruppen består förutom Medieinstitutet Fojo av Barometern, P4 Kalmar, SVT Småland, Infomaker och Institutionen för medier och journalistik vid Linnéuniversitetet.

– Det är fantastiskt roligt att få Gräv 19 till Kalmar. Det pratas om en journalistik i kris, men i vår region finns en stark lokalt förankrad journalistik och ett driv där vi vill mycket. Samtidigt som jag är väldigt respektfull inför uppdraget så ska det bli så spännande att vara med om detta, säger Louise Haag, agendachef på SR Kalmar och med i arangörsgruppen.

Att Grävseminariet fyller 30 år kommer att märkas i programmet, liksom det faktum att Fojo har en stor internationell verksamhet med partnerorganisationer i 20-talet länder.

– Vi är såklart jätteglada och stolta att Fojo fått det här förtroendet och ska göra vårt bästa för att det ska bli en fantastisk grävkonferens i Kalmar nästa år, säger Fojos verksamhetschef Kersti Forsberg.