En kvinna och en man står bredvid varandra.

Internationell toppstudent tog emot Global Swede-diplom

Stefan Aleksikj kommer från Makedonien och läser just nu masterprogrammet Sociala medier och webbteknologier på Linnéuniversitetet. Nyligen fick han ta emot diplomet Global Swede som delades ut under den ceremoni som arrangerades av Utrikesdepartementet och Svenska institutet.

Global Swede är en del av ett långsiktigt relationsbyggande med internationella studenter i Sverige. Arbetet skapar broar av transnationella och multikulturella nätverk som långsiktigt bidrar till svensk handel och gynnar arbetet med att nå framtida lösningar. 

- Vi måste alla jobba tillsammans för att besegra de nya utmaningarna som vi möter. Nu, mer än någonsin, behöver vi vara vaksamma och skydda demokratiska värderingar. Upplysta, vidsynta unga kvinnor och män - som ni – är avgörande för att det ska lyckas, sa EU- och handelsminister Ann Linde under ceremonin. 

Stefan är en engagerad och engagerande student. Han tar sina uppgifter på allvar och tack vare sin nyfikenhet och vilja att lära sig gör han ofta mycket mer än det som krävs. Stefan har genomfört sina studier med utmärkta resultat och visat prov på utomordentlig analytisk och innovativ förmåga samt en vilja att arbeta hårt för att uppnå ambitiöst uppsatta mål. Han är en god vän och kollega för sina kurskamrater, och en pålitlig och uppskattad student vid fakulteten. 

Länk till programmet Sociala medier och webbteknologier

Foto: Per E Karlsson, Regeringskansliet