Personer står på scen i en aula

Lyckat första år för mentorprogrammet

Både adepterna och mentorerna hade positiva omdömen när Linnéuniversitets nystartade Mentorprogram nådde sitt första års slut. Studenter och yrkesverksamma uppmanas att söka inför den nya omgång som startar i höst.

I Mentorprogrammet paras studenter ihop med yrkesverksamma för att stärka studentens förutsättningar för kommande karriär och arbetsliv – och ge mentorerna möjlighet att bidra i denna process och möta framtidens medarbetare. Programmet startades höstterminen 2017 och har under sitt första år haft 42 par.

Programmet har ett basupplägg men erbjuder dessutom tre specialinriktningar: ett för IT-studenter, ett annat för internationella, engelskspråkiga studenter och ett tredje för studenter som valt att fokusera extra på ledarskap inom Juniorledarskapsakademin.

Chao Deng, som läser Human Resource Management, deltog i inrikningen ledarskap:

- Det var ett bra val att anmäla mig till mentorprogrammet. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Jag bara visste att jag inte var så nöjd med mig själv, att jag kände mig stressad och inte levde upp till mina egna krav.

Chao Deng matchades ihop med Helena Nilsson, regiondirektör i Kalmar, som hjälpt henne att sänka sina egna hårda krav och bli en betydligt gladare student. Men mentorprogrammet ger inte bara nytta för studenterna, utan även för mentorerna.

- För mig handlar ledarskap mycket om att vara människa i sitt ledarskap och att tycka om att arbeta med människor, säger Helena Nilsson. Genom våra samtal får jag perspektiv på mig själv och jag får inspiration från någon som är betydligt yngre och har andra referensramar.

Nu uppmanas studenter och yrkesverksamma ansöka till den andra omgången av Mentorprogrammet som startar i höst 2018.