Bild på Magnus Hagevi

Magnus Hagevi tilldelas Hans Wieslander-priset för innovativ forskning

Magnus Hagevi, professor i statsvetenskap på Linnéuniversitetet, har tilldelats 2018 års Hans Wieslander-pris för sin forskning om politiskt beteende, opinion och partier.

– Att få Hans Wieslander-priset är en stor glädje som berör mig personligen. Wieslander är en av författarna till boken Sverige efter 1900, en bok som intresserade mig oerhört när jag var statsvetarstudent. Boken har inspirerat mig att undervisa om svensk politisk historia.

Priset delas ut av rektor, emeritus, professor Hans Wieslanders stipendiefond för innovativ forskning vid Linnéuniversitetet. Magnus Hagevi får priset för sin ”innovativa forskning om politiska beteenden, politisk opinion och partier, med ett speciellt fokus på samspelet mellan religiös och politisk förändring”.

Priset delas ut den 1 februari 2019 i samband med den Akademiska högtiden på Linnéuniversitet.

Om stipendiefonden

Rektor emeritus, professor Hans Wieslanders stipendiefond för innovativ forskning vid Linnéuniversitetet är en stiftelse, som instiftades 1999 som gåva till universitetet och professor Hans Wieslander på hans 70-årsdag. Ett stipendium på 10 000 kr delas ut till enskilda personer eller grupper. Syftet är att uppmärksamma och hedra innovativ forskning vid Linnéuniversitetet.