Make Music Matter

Make Music Matter 2018 med flera kända ansikten från musikvärlden

Andreas Carlsson, världsproducent, låtskrivare och IDOL-jury är bara en av flera kända personligheter som deltar på musiklärarkonventet 2018. Peo Thyrén presenterar en unik app där elever genom självstudier kan utveckla sin sång.

Make Music Matter är ett musiklärarkonvent där forskare, musikentreprenörer och musiklärare träffas för att dela med sig av sina erfarenheter inom kreativt musikskapande med digitala verktyg och entreprenörskap.  Bakom konventet står Göran Nikolausson, universitetsadjunkt vid Linnéuniversitetet:
-Make Music Matter handlar om att ge elever möjlighet att arbeta med musik som uttrycksform och kommunikationsmedel med hjälp av digitala verktyg.

På onsdagskvällen håller världsproducenten Andreas Carlsson en inspirationsföreläsning och presenterar vinnaren av ACE OF BASE-remixtävlingen ”Happy nation Reborn”.

En annan föreläsare är Peo Thyrén, artist, låtskrivare och musikentreprenör. ”En kväll i tunnelbanan” med bandet Noice, ”Dansa i neon” med Lena Philipsson är bara två av de låtar som Peo står bakom. Andra som har spelat in Thyréns verk är Carola, Tomas Ledin, Martin Stenmarck, Tommy Nilsson och Style. Vid årets Make Music Matter kommer han att presenterar något helt annat. En unik världsnyhet i form av en app som ger elever möjlighet att utveckla sin sång genom självstudier.

Lnu.se/makemusicmatter kan du se hela programmet för konventet.