Tora Hammar, Roberg Svanström och Lisa Ericson

Medierna uppmärksammar studie om EES

eHälsoinstitutet, eHälsomyndigheten och Sveriges Apotekarförening uppmärksammas nu i flera medier sedan de under Apoteksforum i Kista presenterade preliminära resultat från en vetenskapliga studie kring EES (elektroniskt expertstöd).

Tora Hammar, forskare vid eHälsoinstitutet, är huvudförfattare till den påbörjade vetenskapliga studien som tittar på hur beslutstöd för farmaceuter, EES (Elektroniskt expertstöd) används på apotek för att förbättra läkemedelsanvändningen för patienter som är 75 år eller äldre.

Studien genomförs tillsammans med eHälsomyndigheten och finansieras av Apotekarsocieteten, Unionen och Sveriges Apotekarförening. Studien kommer att publiceras vetenskapligt.

I samband med att studien presenterades under Apoteksforum har den fått mycket uppmärksamhet i medierna. Sveriges Apoteksförening har också blivit nominerade som en av tolv kandidater för utmärkelsen Guldpillret 2018 för arbetet med seniorveckan och test av EES. Priset tilldelas årets bästa innovation för bättre läkemedelsanvändning och färre läkemedelsskador.

Läs mer om medierna rapportering kring studien:


Svensk farmaci Farmaceuter gillade expertstöd 

eHälsomyndigheten Vetenskaplig studie 90 procent av farmaceuterna positiva till EES

Läkemedelsvärlden Många signaler men få åtgärder under EES-veckan

Dagens medicin kloka idéer tävlar om guldpillret 2018