Nätverksträff för speciallärare i matematik

Den 18 april var det nätverksträff för speciallärare i matematik. Det var cirka 25 deltagare från omkringliggande skolor och kommuner.

Dagens schema innehöll bland annat ett föredrag från Jenny Nyströmsskolan, gymnasieskola i Kalmar, om kollegialt lärande och hur de jobbar med det idag.

Penelope Grant och Jenny Wennesund, som syns på bilden ovan, är nöjda med utbytet de får genom nätverket:
– Det är en bra form av kompetensutveckling och utbyte av kunskap på många olika sätt. Vi ser andra bra exempel på hur andra jobbar med liknade problem och frågeställningar vi har, som vi kan ta med till vår verksamhet, säger Jenny Wennesund.

Nästa nätverksträff: Nästa event i nätverksträffen är en föreläsning med Petra Svensson Källberg - Elever med utländsk bakgrunds uppfattningar av sina möjligheter att lära matematik och hur dessa möjliggörs. Om in(ex)kludering i skolmatematiken. 1/6 10.00 i sal Linné (H1509).