”Nu reflekterar jag väldigt mycket efter våra möten”

- Jag har aldrig frågat mej själv om kraven jag har är rimliga. Nu reflekterar jag väldigt mycket efter våra möten.
Chao Deng går andra året på Human Resource Management vid Linnéuniversitetet samtidigt som hon har familj. Efter några månader med sin mentor Helena Nilsson, regiondirektör i Kalmar, har Chao börjat inse att hon inte behöver vara en supermänniska.

- Det var ett bra val att anmäla mej till mentorprogrammet. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mej. Jag bara visste att jag inte var så nöjd med mej själv, att jag kände mej stressad och inte levde upp till mina egna krav.
Chao och Helena är ett av de elva par som träffas i Juniorledarskapsakademins variant av mentorprogram, ett upplägg som är inriktat på ledarskap och som betonar vikten av att vara samtalspartners mer än traditionell mentor-adept.
-För mej handlar ledarskap mycket om att vara människa i sitt ledarskap och att tycka om att arbeta med människor, säger Helena Nilsson. Genom våra samtal får jag perspektiv på mej själv och jag får inspiration från någon som är betydligt yngre och har andra referensramar.
Samtalen bygger förstås på tillit men Chao blev först lite förvånad över att möta en chef som var så avslappnad.
- I utbildningen jag går kretsar mycket om hur man ska ge bekräftelse till andra, men vi pratar inte om hur man bekräftar sig själv, hur man är snäll mot sig själv.
Det har Chao kunnat prata med Helena om och det har hjälpt henne att sänka sina egna hårda krav.
- Jag är betydligt gladare nu. Varje dag prioriterar jag fem saker som är viktiga, hinner jag mer är det bonus. Jag är en ganska envis människa så det tar tid för mej att ändra mej. Men jag är på väg att hitta ett annat sätt att vara och det är jätteskönt!
Att ha en mentor beskriver Chao som en ganska häftig upplevelse: Tillgång till en annan människa som står lite vid sidan om, med erfarenhet och genuint intresse – och humor. Alla samtal behöver inte vara så allvarliga.
- Man mår väl av att ge, konstaterar Helena. Kan man bidra till en annan människas utveckling så är det klart att jag gärna vill göra det. Att prata om ledarskap ur ett flerdimensionellt perspektiv är hälsosamt för båda parter.

Läs mer om Linnéuniversitetets mentorprogram här.

Läs mer om Juniorledarskapsakademin här.

Läs mer om Centrum för ledarskap här.