Nya program med fokus på internationell politik och samhällsstyrning

Fakulteten för samhällsvetenskap introducerar två nya program till hösten. Programmet för studier av Sustainable Democracy and Governance och Internationella relationer, masterprogram. Båda programmen ges vid institutionen för statsvetenskap.

Programmet för studier av Sustainable Democracy and Governance behandlar hållbar demokrati och samhällsutveckling i relation till globala och gränsöverskridande frågor. Utbildningen baseras på statsvetenskapliga studier av hållbar demokrati och samhällsutveckling med dess utmaningar i relation till olika problem av gränslös eller global natur.

- Det är en spännande utbildning som ger kunskap om uthållig demokrati, samhällsutveckling, folkrätt och mänskliga rättigheter, säger Staffan Andersson som är programansvarig för Programmet för studier av Sustainable Democracy and Governance.

Masterprogrammet i Internationella relationer riktar sig till studenter med intresse för omvärldsanalyser av internationella politiska frågor, utlandsstudier och internationell praktik. Programmet kommer att ges på engelska med både nationella och internationella studenter.

- Utbildningen sätter politik i globalt perspektiv och uppmärksammar förändringsprocesser och utmaningar. En rad olika globaliseringsfrågor behandlas inom programmet, berättar Henrik Enroth som är programansvarig.

Ansökan är öppen för att söka programmen.