Responsive header image

Patienter och studenter spånade fram idéer kring framtidens läkemedelstjänster

I fredags bjöd eHälsomyndigheten och eHälsoinstitutet in patienter, pensionärer och studenter till en gemensam design workshop. Målet var att samarbeta över gränser och tillsammans spåna fram idéer kring framtidens läkemedelstjänster.

– Det känns väldigt hedrande att vi har fått komma hit och får vara med på det här idag, säger Tomas Nygren, ordförande i pensionärsföreningen PRO Graniten.

Han står i eHälsoinstitutets lokaler tillsammans med nio andra pensionärer och patienter från PRO Graniten, HjärtLung Kalmar, SPF, Strokeföreningen Kalmar och Rotary. Tillsammans bildar de en expert- och referensgrupp som är på plats för att tala om erfarenheter, upplevelser och ev. utmaningar kring läkemedelsbehandlingar.

– Användare i form av invånare, patienter, brukare och anhöriga är vår viktigaste resurs. De är det som är experterna på området och deras feedback är extremt värdefull när vi utvecklar våra eHälsotjänster, säger Carl Jarnling, arrangör och chef för invånartjänster vid eHälsomyndigheten.

I salen finns också studenter, blivande farmaceuter, interaktionsdesigners och designers och eHälsoexperter, som med stöd av patienternas och pensionärernas berättelser får spåna fram idéer kring framtidens läkemedelstjänster. Idéer som de sedan får presentera för eHälsomyndigheten.

- Den här övningen ska inte bara resultera i några post-it lappar som sitter kvar på en vägg när dagen är slut. Vår förhoppning är att idéer som kommer fram under dagen ska kunna tillämpas när vi utvecklar våra läkemedelstjänster, säger Carl Jarnling.