Entreprenörskap

Pressinbjudan: Konferens om entreprenörskap vid Linnéuniversitetet i Växjö 17–20 april

Kunskapsplattformen ”Entrepreneurship and social change” vid Ekonomihögskolan på Linneuniversitetet kommer att vara värd för den tredje konferensen om Entrepreneurship as Practice (EaP) och doktorskonsortium i Växjö den 17–20 april 2018.

Konferensen riktar sig till entreprenörskapsforskare och doktorander som använder eller är intresserade av att använda praktikorienterade metoder för att förstå entreprenörsfenomen.

Doktorander och forskare som vill få kunskap om praktikteori och hur det kan berika vår förståelse för entreprenörskap samt skapa kontakter och få feedback från de bästa internationella forskarna på sina arbeten, kommer att uppleva konsortiet mycket värdefullt.

– Det känns jätteroligt och spännande att Linnéuniversitetet står som värd för denna konferens, säger Malin Tillmar, professor i entreprenörskap vid Linnéuniversitetet. Förhoppningen är att vår långa tradition av praktiknära och samverkansorienterad entreprenörskapsforskning här i Sverige, och speciellt vid Linnéuniversitetet, ska få fortsatt och ökande internationell spridning – samtidigt som flera av oss får möjlighet att fördjupa sig ytterligare inom praktikteori.

Om Entrepreneurship as Practice

EaP-konsortiet syftar till att bygga en gemenskap av likasinnade forskare. Denna gemenskap har som mål att visa hur olika teorier kan användas för att svara på nya frågor, ge nytt ljus till klassiska entreprenörskapsfrågor och presentera nya metoder inom området. Därmed önskar EaP överbrygga klyftan mellan utövare och forskare för att engagera sig i en mer ömsesidigt fördelaktig dialog.

Läs mer om EaP:s konferens på dess engelska webbsajt på Lnu.se:

Kontakt

Malin Tillmar, professor i entreprenörskap, malin.tillmar@lnu.se, tfn: 0470-70 81 32, 076-133 81 32
Cecilia Brandel, kommunikatör, cecilia.brandel@lnu.se, tfn: 0470-70 85 74, 072-504 66 72