entreprenörerna

Prins Daniels Fellowship besökte Linnéuniversitetet

Idag besökte besökte Prins Daniels Fellowship Linnéuniversitetet för att inspirera studenter till entreprenörskap. Prins Daniel och de tre entreprenörerna Anna Stenberg, Jarno Vanhatapio och Sara Wimmercranz berättade öppenhjärtligt om sina erfarenheter som entreprenörer på en fullsatt föreläsning under ledning av moderator Parisa Amiri.

– På Ekonomihögskolan har vi en lång tradition av forskning kring entreprenörskap, sa prodekan Mats Hammarstedt. Nu gör vi en nysatsning och bygger en ny kunskapsplattform kring entreprenörskap. Det här blir en inspiration inför den satsningen.

– Du behöver inte ha den där jättebra idén. De flesta företag kopierar vad ett annat företag gör, studerar deras kunder och gör något av det de gör lite bättre, menade Prins Daniel.

Ett gemensamt råd från samtliga entreprenörer på frågan hur man ska våga börja var:
– Släpp kontrollbehovet! Man löser problem som uppstår efter hand.

– Det spelar ingen roll hur bra din idé är, det kommer alltid vara personer som slår ner på den, förklarade Anna Stenberg. Men så länge du själv tror på idén, så kör! En stark drivkraft är ju att överbevisa dem som säger att det inte går.

Efter föreläsningen deltog ett trettiotal studenter i rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna för att få konkreta tips och inspiration kring sina egna företagsidéer.

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Bildtext till översta bilden:
Jarno Vanhatapio, Sara Wimmercranz, Anna Stenberg, Prins Daniel och moderator Parisa Amiri stod i panelen.

Prins Daniel möter studenter
Prins Daniel möter några av universitetets studenter.
Prins Daniels Fellowship mötte en fullsatt sal.
Fullsatt när Prins Daniels Fellowship besökte Linnéuniversitetet.