Gruppbild på medverkande

International Staff Training Week är i full gång

International Staff Training Week vid Linnéuniversitetet är i full gång för sjätte året i rad med deltagare från världen över som är här för att lära sig mer om interkulturell kommunikation.

Detta är en vecka då lärare och administratörer från utländska samarbetslärosäten världen över kommer till Småland för att nätverka och lära sig mer om Linnéuniversitetet och dess verksamhet.
- Med den här veckan vill vi vidareutveckla våra goda relationer med våra partners och ge Linnéuniversitetets anställda tillfälle att möta kollegor från olika länder och kulturer, säger Lena Kulmala från avdelningen för externa relationer.

- Det är mycket inspirerande att lära känna kollegor från olika länder och utbyta erfarenheter, säger Daniel Longaron, lärare från Bern i Schweiz. Dana Jacob från Tyskland lägger till att "det är nyttigt att åka bort och se nya miljöer och få tillfälle att utbyta erfarenheter och reflektera över vårt arbete tillsammans med kollegor från andra delar av världen".

Deltagarna som kommer från ett femtontal länder fick träffa kollegor i Växjö och Kalmar och kontakterna har resulterat i flera samarbetsplaner. Xin Zhao från Kina undervisar interkulturell kommunikation vid ett universitet i England:
- Den här veckan är som en miniglobe med olika perspektiv som möts - världen kommer till Kalmar. Det är något unikt att kunna kompetensutveckla sig på det här sättet.

Även deltagarna som är anställda vid Linnéuniversitetet upplever veckan som ett givande koncept:
- Det är en jättebra kompetensutveckling och personlig utveckling, säger Emmelie Hedin Ekholm från Ekonomihögskolan.

I programmet för veckan ingår också inslag för att inspirera och sprida kunskap om Linnéregionen och inspirera. Gruppen besökte utvandrarnas hus i Växjö och Orrefors Park där de fick designa glas och äta småländsk ostkaka. Veckan avslutas med en utflykt till Öland och några deltagare ska gå på den akademiska högtiden i Kalmarsalen.


Flera deltagare säger att de ska rekommendera kollegor från sina universitet att komma nästa år:
- Det har varit en mycket givande vecka och Linnéuniversitetet har gjort ett starkt och positivt intryck, säger Beatrice Legeais från Frankrike och de andra deltagarna håller med.