Projektgruppen presenterar under tioårsjubileet för programmet språk, kultur och kommunikation

Tioårsjubileum firades med alumnträff

I fredags fyllde programmet språk, kultur och kommunikation tio år. Det var studenterna Isabelle Westling, Hanna Olson, Jonna Mårtensson, Lucas Sjögren och Martha Lösche som tillsammans arbetat med att förverkliga dagen, där fokus var att nuvarande och tidigare studenter skulle kunna träffas och nätverka.

"Vad blir man?" – det är en fråga som många humanistiska utbildningar brottas med. Just därför föreslog Corina Löwe, programansvarig för programmet språk, kultur och kommunikation att de skulle ordna en alumndag när programmet fyllde tio år. Fem studenter fick jobba med att förverkliga evenemanget, där de ville fokusera på mötet mellan studenter. De försökte komma i kontakt med så många alumner som möjligt (runt 70 stycken) som genom åren har läst och examinerats från programmet.
– Det fanns ingen lista på alumner sedan tidigare, så vi har jobbat en del med att få fram den. Men det har verkligen varit kul att förverkliga det som vi planerat och jobbat med så länge, säger projektledare Isabelle.

Alumnerna som träffades har tagit lite olika vägar ut i arbetslivet. De jobbar med kommunikation och litteraturvetenskap, är företagare eller doktorander. Det är ett brett program, och kul att kunna visa upp det för nuvarande studenter, tycker Hanna Olsson, som är en del av projektgruppen.
– Det är roligt att bjuda in alumner, dels för oss, men också för de som studerar på programmet just nu. Att kunna bygga upp ett nätverk och se vad tidigare studenter arbetar med i nuläget ger jättemycket, säger hon.

Fem studenter som sitter i en trappa, projektledarna för dagen.
Studenterna (uppifrån och från vänster) Isabelle Westling, Hanna Olson, Jonna Mårtensson, Lucas Sjögren och Martha Lösche läste en kurs i projektledning under programmet och planerade hela dagen.