Responsive header image

Väderprognosers och fjärilars betydelse för ledarskap

Vad har väderprognoser och fjärilar med framtidens ledarskap att göra?
Jo, det finns ett mått av oförutsägbarhet som en chef behöver förstå för att lyckas med innovation och förändring.

När forskare försöker hitta kunskapen bakom ett framgångsrikt ledarskap är ett av alla perspektiv att förstå hur komplex en organisation är, hur många små detaljer som samverkar och som, till slut, får någonting att förändras. Precis som vädret kan det vara nog så svårt att förutse exakt vad, och när, förändringen kommer.

Just det där med små detaljer som leder till en förändring är något som blivit en aha-upplevelser för deltagarna i våra ledarutvecklingsgrupper. Att etablera en företagskultur som lyckas med förändringsarbete kan börja med 0,5-steg, små rörelser som faktiskt kan liknas vid fladdrande fjärilsvingar.

Låter det ovant och konstigt? Bra! Lite lagom osäkerhet och nya perspektiv är en förutsättning för att åstadkomma förändring. Kanske dags för dej som chef att utmanas i en ledarutvecklingsgrupp där praktisk erfarenhet och intressanta forskarperspektiv väcker engagemang och ökar innovationsförmågan.

Nya grupper startar snart i Lessebo, Uppvidinge, Kalmar/Öland, Oskarshamn, Västervik, Växjö/Alvesta/Lammhult och på flera håll i Jönköpings län.

Läs mer om ledarutvecklingsgrupper och Centrum för ledarskap i Småland