Mundekulla

CIRTOINNO: Utnämningar för cirkularitet till två svenska företag

Nu har även två svenska företag fått CIRTIOINNOs utmärkelse för goda exempel inom cirkularitet. Det är Mundekulla Retreat center, ett av de företag som medverkar i filmserien som produceras av LNU för CIRTOINNO, och Elsas Lilla krog.

Energikontor sydost som ansvarade för utnämningen i Sverige skriver ”Pionjärarbete inom återbruk och energismarta lösningar gjorde Mundekulla Retreat center och Elsas Lilla krog till vinnare av ett pris inom cirkulär ekonomi.”

Motiveringarna lyder:
”Mundekulla Retreat- och konferenscenter har visat att det är möjligt att bygga en framgångsrik verksamhet samtidigt som energi- och klimatfrågorna är centrala. Mundekulla är byggt med återbrukat och miljövänliga material, har solpaneler på taket och restaurangen använder lokala och säsongsanpassade råvaror till sin till största delen veganska meny.”

”Elsas Lilla krog har visat att det är möjligt att både spara energi och öka engagemanget för hållbar utveckling samtidigt som verksamheten växer. Genom en välplanerad meny såväl som köksrutiner som optimerar användningen av utrustningen så har man lyckats väcka personalens intresse för hållbarhetsfrågor. Dessutom har man infört ett smart belysningssystem med LED-lampor. Elsas lilla krog är ett exempel på hur ett företag kan starta cirkulär utveckling av verksamheten.”

Stephanie på Mundekulla retreat center tar emot CIRTOINNOs pris i cirkuläritet.
Stephanie på Mundekulla retreat center tar emot CIRTOINNOs pris i cirkuläritet. ESS