Mathilda lämnar över priset till Nina

Dags att nominera till Stora IT-kompetenspriset 2020

Stora IT-kompetenspriset delas ut till ett företag eller en organisation som utmärkt sig inom utbildning och kompetensutveckling på ett speciellt positivt sätt. Bakom priset står institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet.

När Stora IT-kompetenspriset 2019 delades ut i Växjö stod företagen Naviga (före detta Infomaker Scandinavia AB) från Kalmar och IST Group AB från Växjö som vinnare. Det var så jämnt mellan de båda företagen, att juryn beslöt att kora två vinnare – vilket dittills aldrig hänt. Priset utgörs bland annat av en vandringspokal som nu lämnats vidare av Mathilda Wirenstrand från IST till Nina Månsson, Naviga.

Vi frågade vinnarna hur priset påverkat deras vardag.

– Vi på IST har hittills påmints om utnämningen när vi sett det fina priset som stått centralt placerat i vår matsal. Vi har bland annat använt utnämningen i förarbetet till årets medarbetarundersökning vilket är ett toppenbra exempel på hur vi i praktiken har promotat priset, säger Mathilda Wirenstrand.

– Nu när vi är en del av det större, globala bolaget Naviga är det här priset en bra symbol för Infomakers kompetensarbete. Det blir tydligt att vi har ett värdefullt arbetssätt, som vi tar med oss in i vår nya organisation, säger Nina Månsson.

Dags att nominera arbetsgivare till Stora IT-kompetenspriset 2020

Är du utbildningsanordnare har du möjlighet att vara med och påverka. Detta eftersom det är utbildningsanordnare i Kalmar och Kronobergs län på gymnasie-, yrkeshögskole- och universitetsnivå med utbildningar med IT-inriktningar som utgör grunden för nomineringsprocessen och ansvarar för att förse arbetsgruppen med ett material för nomineringarna. Kontakta projektkoordinator Diana Unander för mer information om hur du kan delta i arbetet.

Läs mer om Stora IT-kompetenspriset.