eHälsomyndighetens samordningsavdelning på studiebesök hos eHälsoinstitutet

eHälsomyndighetens Samordningsavdelning besökte eHälsoinstitutet

I fredags fick eHälsoinstitutet besök av 15 medarbetare från eHälsomyndighetens Samordningsavdelningen, vars uppdrag är att samordna regerings satsningar och initiativ inom eHälsa.

– Vad roligt att ni har så många olika kompetenser hos er, säger Lina Nilsson, forskare och en av de programansvariga för masterprogrammet eHälsa.

Hon tittar ut över salen där 15 medarbetare vid eHälsomyndighetens Samordningsavdelning slagit ner för ett studiebesök vid eHälsoinstitutet. De har alla varierande bakgrunder inom labb, apotek, myndigheter och kommunala verksamheter, med mera.

– Våra studenter inom masterutbildningen i eHälsa är inom flera olika professioner och ämnesområden. Vi tror att nyckeln till att lyckas med eHälsa är att arbeta tvärvetenskapligt och tillsammans över gränserna, säger Lina Nilsson.

Medarbetarna vid Samordningsavdelningen lyssnar uppmärksamt när de får veta mer om hur akademin och forskning kan användas som oberoende granskare i olika projekt och vilka utbildningar inom eHälsa som erbjuds vid eHälsoinstitutet och Linnéuniversitetet.

- Vi erbjuder en masterutbildning inom eHälsa, flera fristående kurser och uppdragsutbildningar, säger Stefan Lagrosen, professor och verksamhetsledare vid eHälsoinstitutet, Linnéuniversitetet.