Hus EPIC

EPIC – regionens skolor är välkomna på studiebesök!

Epic står för entrepreneurship, production, innovation och communication och sammanfattar med de orden syftet med satsningen: att vara en kreativ och välkomnande kunskapsmiljö som erbjuder den allra senaste tekniken för tillverkningsindustrin.

Visionen för Epic är att kunna förse företagen i regionen med den tekniska kompetens de behöver, både vad gäller kvantitet och kvalitet. Epic ska i första hand vara en kunskaps- och samverkansnod för näringslivet, skolor och Linnéuniversitetet. Genom en transparent byggnad skapas skyltfönster in mot den moderna, digitaliserade industrin och en samlingspunkt för undervisning och forskning som ytterligare höjer kvaliteten på de tekniska utbildningarna vid Linnéuniversitetet.

Epic är ett utbildnings- och forskningscentrum där skolelever, studenter, forskare och näringsliv får tillgång till en maskinpark med den senaste tekniken inom maskinteknik och produktionsteknik. I huset finns det även verkstäder och labb.

Epic drivs av föreningen Teknikens Hus bestående av GoTech & Sydsvenska Industri- och handelskammaren. Tillsammans med Linnéuniversitetet och Växjö kommun möjliggörs den sannolikt största satsningen i norra Europa på teknikutbildningar.

Skolor som är intresserade av studiebesök får väldigt gärna höra av sig!
Föreningen som driver Epic genomför även Science City som genomförs den 16 september 2019. Science City är ett evenemang där teknik och naturvetenskap står i fokus. Under en dag förvandlas Växjö konserthus till ett experimenthus där en mängd olika utställare har med sig olika spännande prova på-aktiviteter.

Mer information om Science City

Mer information om Epic och GoTech


Kontakt

Verksamhetsansvarig

Maja Karlberg
Telefon 073-728 23 23
E-post maja.karlberg@gotech.se

Projektledare

Alicia Vollberg
Telefon 073-021 37 76
E-post alicia.vollberg@gotech.se