Radix

Flyttkalas för Magna, Radix och Vita

Idag har det varit flyttkalas för husen Magna, Radix och Vita på Universitetskajen i Kalmar. Nu är samtliga studenter i Kalmar samlade i de nya lokalerna på Universitetskajen, utom de studenter som studerar vid Ekonomihögskolan. Här har nu även cirka 400 anställda sin arbetsplats.

Prorektor Catherine Legrand öppningsstalade i hus Radix.

– Vi står nu i hus Radix, och radix betyder rot på latin. Det kan också betyda ”point of origin”, berättade Catherine Legrand. Studenter, ni kan alltså se det här som er utgångspunkt.

Catherine Legrand betonade sedan universitetets önskan att möta omvärlden.

– Universitetet här på Universitetskajen är inget elfenbenstorn, förklarade hon. Vi är en kunskapsmiljö, där vi suger in och samlar upp kunskap för att kunna bidra till omvärlden och dess utvecklingen.

Avslutningsvis förklarade hon byggnaderna för öppnade.

Därefter gick en flyttstafett vidare ut i husen Magna, Vita och Radix där det blev tårtkalas för studenter och anställda.

tårtan
Tårtan var formad som huset.
invigningstal
Catherine Legrand öppningstalade.