Fabian von Scheele

Forskare i informatik får best paper award på internationell konferens

Fabian von Schéele presenterade hur hävstångseffekten mellan en organisations tidsläckage och dess ekonomi beräknas på Innovation, Entrepreneurship and Knowledge Academy (INEKA) 2019.

Fabian von Scheele håller upp prisplaketten

Den tionde upplagan av konferensen INEKA 2019 (Innovation, Entrepreneurship and Knowledge Academy) gick av stapeln i Verona i Italien den 11 till 13 juni. Priset Betelgeux Best Paper Award of Innovation gick till "Cognitive time as a service pricing determinant; hidden dynamics and price collapse", en forskningsartikel skriven av docent Fabian von Schéele vid institutionen för informatik vid Linnéuniversitetet tillsammans med Darek Haftor, professor vid Linnéuniversitetet och Uppsala universitet, och Natallia Pashkevich, doktor vid Södertörns högskola.

I arbetet har von Schéele och hans medförfattare utvecklat den formella matematiken för att beskriva kopplingen mellan människors upplevda (kognitiva) tid och prismekanismen på en tjänstemarknad. Konferensartikeln presenterar hur hävstångseffekten mellan en organisations tidsläckage och dess ekonomi beräknas, och visar hur den kognitiva tiden dramatiskt påverkar ekonomin. Slutligen har arbetet utvecklat hur man beräknar en tjänsteorganisations ekonomiska kollapsvillkor, det vill säga då priset inte klarar av att hantera organisationens tidsläckage längre.

INEKAs webbplats