Therése Iveby Gardell

Galleri Linné är invigt!

Igår eftermiddag var det dags för invigning och vernissage på nya Galleri Linné. Tio konstverk skapade av medarbetare och studenter vid Linnéuniversitetet finns nu att avnjuta i Växjö på universitetsbibliotekets tredje våning.

Ett drygt femtiotal nyfikna besökare var under torsdagseftermiddagen på plats vid invigningen av Galleri Linné. Universitetsdirektör Therése Iveby Gardell höll ett invigningstal där hon underströk konstens betydelse i vår vardag.

– Galleri Linné innebär en möjlighet för oss medarbetare och studenter att utveckla vår konstnärliga sida. Idag när vår värld och våra flöden är digitala och vi presenteras med många färdiga val fyller konsten en viktig funktion i att få oss att stanna upp och reflektera. Den kan utveckla oss människor, vidga våra vyer och få oss att se saker ur ett annat ljus, säger Therése Iveby Gardell.

Galleri Linné, som är en del av Linnéuniversitetets satsning Det kulturella universitetet, kommer ha en ny utställning varje termin. Höstutställningen 2019 består av tio verk skapade av medarbetare och studenter.

Ett Galleri Linné kommer även att öppna i Kalmar så fort vi har byggnad Stella på plats.

Läs mer om Galleri Linné

Läs mer om Det kulturella universitetet

Galleri Linné
Galleri Linné hittar du i Växjö på universitetsbibliotekets inneterass på tredje våningen.