Rundabordssamtal

Givande andra rundabordssamtal på temat Konst & Vetenskap

Den 22 maj var det återigen dags för rundabordssamtal mellan konst & vetenskap. Fokus för samtalet kom att ligga på mjuka former, rytm, rummet, konstens förändringar genom åren och tillåtelsen att se verkligheten och hantverket framåt i tiden.

Rundabordssamtal mellan konst & vetenskap har varit en mycket lyckad aktivitet där filosofi, religion och matematik återigen möter konstnärer och designer. Detta andra tillfälle fick Per Bauhn och Sofia Eriksson även sällskap av professor emeritus Roland Hallgren som tillsammans med konstnärerna Markus Åkesson och Pauline Fransson samt industridesigner Göran Fafner samt Anders Svalin och Ann-Christin Bayard från Linnéuniversitetet.

Ett samtal som var planerat till 2 timmar blev plötsligt 4,5 och flera givande samtalsämnen avverkades och deltagarna kunde ge varandra nya perspektiv. Per Bauhn, som nyligen fått utmärkelsen Bästa Lärare vid Linnéuniversitetet, tycker att det är så fantastiskt med de här fria samtalen, med de många inspirerande infallsvinklarna och rummet som ger den rätta inramningen.