prisutdelning

Infomaker och IST vinnare av Stora IT-kompetenspriset

När Stora IT-kompetenspriset under tisdagen delades ut i Växjö stod företagen Infomaker Scandinavia AB från Kalmar och IST Group AB från Växjö som vinnare. Det var så jämnt mellan de båda företagen, att juryn beslöt att kora två vinnare – vilket hittills aldrig hänt.

Bildtext: Mathilda Wirenstrand från IST mottar priset, medan Nina Månsson och Patrik Granlöv från Infomaker deltog i prisutdelningen via länk och mottog sitt diplom på plats i Kalmar.

Tio nominerade skulle bli en, var det tänkt. Men när juryn gjort sin bedömning gick det inte att skilja Infomaker Scandinavia AB och IST Group AB från varandra. Därför kammade de båda hem Stora IT-kompetenspriset 2019.

– Så här jämnt har det aldrig varit! Alla nominerade gör ett fantastiskt jobb när det gäller samverkan och intern kompetensutveckling. Det är roligt att se hur företagen utvecklas från år till år och hur de här frågorna får mer fokus. Det gynnar inte bara det enskilda företaget, utan alla blir bättre och ett positivt klimat skapas i hela Linnéregionen, säger Diana Unander, projektkoordinator för Stora IT-kompetenspriset.

– Det är jättekul, och en stor ära. För oss är det bra att kunna dra nytta av universitetet i vårt arbete med kompetensutveckling. Det är många som har nytta av det här, säger Nina Månsson och Patrik Granlöv från Infomaker.

– Vi är verkligen tacksamma för priset och ser framemot att fortsätta arbeta med kompetensutveckling, både internt och externt, säger Mathilda Wirenstrand från IST.

– Både Infomaker och IST är väldigt engagerade i både intern och extern kompetensutveckling, och har lyckats presentera det på ett bra sätt i juryarbetet, säger Jesper Andersson, prefekt på institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet.

Om priset

Syftet med Stora IT-kompetenspriset är att utse en arbetsgivare som dels arbetat strategiskt och engagerat med kompetensutveckling av egen personal, dels samverkat med utbildningsanordnare och/eller studerande kopplat till IT-relaterade utbildningar, för att säkra den framtida kompetensförsörjningen på ett föredömligt sätt. Bakom priset står institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet.

Juryn bestod i år av Ulrika Svensson, Centrum för Informationslogistik i Ljungby, Björn Lang, Digitri, Stefan Uppman, Videum Science Park, Mats Olsson, Kalmar Science Park, samt Johan Leitet, Linnéuniversitetet.

Pressbilder

Mathilda Wirenstrand, IST:

https://imagevault5.lnu.se/shares/shayoo47do

Infomaker medverkade via länk från Kalmar:
https://imagevault5.lnu.se/shares/sha53goos8

https://imagevault5.lnu.se/shares/feey51doqu

Kontakt

Diana Unander, forsknings- och projektkoordinator, mobil 070–591 07 29, mejl diana.unander@lnu.se

Simon Kristoffersson, pressansvarig, mobil 073-051 45 09, mejl simon.kristoffersson@lnu.se