kalmarsund pride

Dags för Kalmarsund Pride 2019

Kalmarsund Pride pågår den 2-8 september, detta uppmärksammar vi självklart på Linnéuniversitetet!

2-8 september

Prideutställning på universitetsbiblioteken i Kalmar och Växjö
UB ställer ut ett urval av tryckta och e-böcker böcker inom hbtq-området. Kom gärna och låna!

Tisdag 3 september

Född i fel kropp – en föreläsning med Lukas Swärd
Lukas Swärd, brandman, elitsoldat och IronMan, berättar om sin uppväxt som Jenny och hur han fick kämpa för att vara sig själv. Om hot, hat, misshandel och mobbing.
Tid: 18.00-20.00 hus Magna, sal Fregatten, Ma117, Kalmar

Torsdag 5 september

Pridepyssel med studentkåren Linnéstudenterna vid kårkaffet.
Tid 12-13 på Universitetsbiblioteket i Kalmar

Fredag 6 september

Underhållning på köpet – ta med din lunch och sätt dig i trappan och lyssna!
Med käckhet, fräckhet och täckhet Björn Elmgren framför queer opera med musik av den, för sin tid, queera artisten Kai Gullmar. Han ackompanjeras av Lupus-kvintetten.
Tid: 12.00-12.45 vid Amfitrappan i entrén till hus Radix, Kalmar

Lördag 7 september

Gå med Linnéuniversitetet i Prideparaden!
Linnéuniversitetet deltar varje år i paraden och alla är välkomna att gå med oss, oavsett om du är student, medarbetare eller alumn.
Tid: Samling kl 12 vid Elevatorkajen i Kalmar. Paraden startar kl 13 och avslutas med uppträdande på Stortorget.