Deltagare under veckan

Kunskapsutbyte och kompetensutveckling under International Staff Training Week

För sjunde året i rad samlades deltagare från hela världen för att delta i International Staff Training Week vid Linnéuniversitetet. Deltagarna bestod av lärare och administratörer från 17 länder och de delade erfarenheter om Sommarskolor som ett sätt att utveckla interkulturell kompetens för internationalisering på hemmaplan.

Hela förra veckan har ett fyrtiotal deltagare besökt Linnéuniversitetet under den årliga International Staff Training Week. Programmet har bjudit på allt från besök på Borgholms slottsruin och Solliden på Öland till rundtur på glasbruket i Orrefors samt workshops och seminarier vid Linnéuniversitetet.

Workshoparna har behandlat bland annat interkulturell kommunikation, konflikthantering och framtidens internationalisering på hemmaplan. Aktiviteterna har till stor del präglats av interaktion mellan deltagarna vilket har varit mycket populärt.

– Vi kommer ifrån olika länder med olika seder och kulturer. Det är väldigt givande att samtala och göra aktiviteter tillsammans och ett bra sätt att lära sig på. Workshopen vi håller på med just nu är särskilt intressant då den handlar om konflikthantering. Samarbetet och mötena gör oss mer öppna och förstående och det är något jag vill ta med mig hem säger Marieke Hagemans, dramalärare vid Saxion University i Nederländerna.

Deltagarna verkar också ha fått ett gott intryck av Linnéuniversitetet och är nöjda med det kunskapsutbyte och nätverkande som veckan ha erbjudit.

– Det verkar vara ett väldigt öppet klimat här vid Linnéuniversitetet. Medarbetarna är hjälpsamma och det känns välkomnande. Jag skojade men mina kurskamrater att jag kanske borde komma hit och läsa min Master. Det verkar också finnas gott om resurser och teknologi. Jag vill implementera ett kösystem hemma i Johannesburg som jag sett här. Studenterna får uppge sitt ärende när de kommer och vill ha hjälp och blir tilldelade ett turnummer. Det tror jag skulle kunna effektivisera vår verksamhet samt höja servicenivån gentemot studenterna säger Malibongwe Masango, administratör vid University of Johannesburg i Sydafrika.

Besökarna åkte hem i fredags efter en avslutande lunch på Teleborgs slott i Växjö.

Malibongwe Masango
Malibongwe Masango, administratör vid University of Johannesburg i Sydafrika.
Marieke Hagemans
Marieke Hagemans, dramalärare vid Saxion University i Nederländerna.