it-kompetensdagen

Nomineringarna klara till Stora IT-kompetenspriset

Tio företag eller organisationer är nu nominerade till Stora IT-kompetenspriset, som delas ut till ett företag eller en organisation som utmärkt sig inom utbildning och kompetensutveckling på ett speciellt positivt sätt. Bakom priset står institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet.

De tio nominerade har utmärkt sig för sitt stora engagemang i samverkan med utbildningar och studenter i Kalmar och Kronobergs län. De nominerade är:

• Norden Machinery
  • Meridium
  • Softhouse
  • Fortnox
  • SVT Design
  • IST Group AB
  • Play'n GO
  • Sigma Technology
  • Combitech
  • Infomaker Scandinavia AB

En jury kommer nu att intervjua de nominerade om deras samverkansarbete och hur de jobbar med intern kompetensutveckling. Juryn består i år av: Ulrika Svensson, CIL, Björn Lang, Digitri, Stefan Uppman, Videum Science Park, Mats Olsson, Kalmar Science Park, samt Johan Leitet, Linnéuniversitetet.

Priset delas ut den 26 mars i samband med att nätverket Kompetenssamverkan IT har möte.

Om priset

Syftet med Stora IT-kompetenspriset är att utse en arbetsgivare som dels arbetat strategiskt och engagerat med kompetensutveckling av egen personal, dels samverkat med utbildningsanordnare och/eller studerande kopplat till IT-relaterade utbildningar, för att säkra den framtida kompetensförsörjningen på ett föredömligt sätt.

Diana Unander, forsknings- och projektkoordinator, telefon 0705-91 07 29
Annika Sand, pressansvarig, Linnéuniversitetet, telefon 076-830 01 05