optikerstudent

Optikerstudent tävlar med examensarbete i forskningstävling

I maj tävlar Emma i Budapest med sitt examensarbete om närsynthet hos barn och kontaktlinser. Hon laddar nu upp för fullt inför den prestigefulla finalen där titeln, ”EMEA FORCE Student of the Year 2019” kan bli hennes.

Emma Lundström tog sin optikerexamen vid Linnéuniversitetet i Kalmar sommaren 2018 och har med sitt examensarbete gått vidare i forskningstävlingen FORCE (Future Ocular Research Creativity Event) som linsföretaget Cooper Vision anordnar varje år. Nyutexaminerade optiker får presentera och tävla med sina examensarbeten. Emma deltog i december i den nordiska uttagningen. Där korades hon som solklar vinnare och blev den som får representera Norden i den gemensamma europeiska, mellanöstern och afrikanska finalen (EMEA-regionen) i Budapest i maj.