Make music matter

Skolor från hela landet deltar i skolprojekt

Under hösten deltar cirka 300 skolor från hela landet i skolprojektet Make Music Matter! I Have A Dream. Många skolklasser har också skickat in bidrag till ”I Have A Dream”-utmaningen, som är att skriva en ny vers till ABBA:s låt I Have A Dream. De fyra ABBA-medlemmarna står bakom att deras låt används inom ramen för skolprojektet. På onsdag den 6 november avslöjas vilken klass som får medverka på Barnkonventionen 30 år den 20 november på ABBA The Museum, ett event som arrangeras av UNICEF Sverige och ABBA The Museum.

Utmaningen är alltså att eleverna ska skriva en ny vers till ABBA:s låt I Have A Dream där de berättar om sina drömmar med Barnkonventionen som fond. Som en del i utmaningen ingår även att berätta om hur skolklassen arbetat med Barnkonventionen under hösten, samt motivera varför de tycker att just deras klass ska få medverka på ABBA The Museum. De skolor som skickat in bidrag till utmaningen listas nedan.

En jury med representanter för Make Music Matter!, ABBA The Museum och UNICEF Sverige utser den klass som får medverka. Vilken det blir avslöjas på onsdag den 6 november.

Den utvalda klassen bjuds in till Barnkonventionens 30-årsdag på ABBA The Museum i Stockholm den 20 november. Klassen får också uppträda med sin tolkning av låten på ABBA The Museum i samband med prisutdelningen. UNICEF-ambassadör Mark Levengood är konferencier under kvällen.

Skolprojektet Make Music Matter! I Have A Dream är ett unikt samarbete mellan ABBA The Museum och Make Music Matter! – ett projekt av Linnéuniversitetet i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), den digitala musiktjänsten Soundtrap och Academy of Music and Business. Projektet handlar om musik, drömmar, entreprenörskap, kreativitet och digitalisering, samtidigt som det har stort fokus på medmänsklighet och barnens rättigheter. Genom samarbetet med ABBA The Museum behandlas en betydelsefull del av svensk musikhistoria i popsagan ABBA inom ramen för projektet. Skolprojektet startade i september 2019 och pågår under hela 2020.

Deltagande skolor har via en inloggning på webbportalen Makemusicmatter.se fått tillgång till arbetsmaterialet Make Music Matter! I Have A Dream, material om Konventionen om barnets rättigheter samt möjligheter att arbeta ämnesövergripande med projektet och med digitala verktyg för musikproduktion i musikverktyget Soundtrap.

Mer information

Läs mer om skolprojektet Make Music Matter! I Have A Dream här:  https://makemusicmatter.se/skolprojektet-make-music-matter-i-have-a-dream-2019-2020/

Kontakt

Göran Nikolausson, projektledare Make Music Matter!, Linnéuniversitetet, telefon 072-525 10 08, mejl goran.nikolausson@lnu.se
Annika Sand, pressansvarig, Linnéuniversitetet, telefon 076-830 01 05, mejl annika.sand@lnu.se.

Bland skolor som deltar i utmaningen att skriva en ny vers till ABBA:s låt "I Have A Dream" märks:

Storstockholm

Lidingö Grundsärskola, Lidingö