SwePart Transmission AB

SwePart Transmission AB hittade sin medarbetare på Linnéuniversitet

Innovationsföretaget SwePart Transmission AB har erfarenhet av att anställda studentmedarbetare. Mattias Ellbring, HR-chef på SwePart Transmission AB berättar att Jan Novak, samverkansrådgivare på Linnéuniversitet har varit en viktig kanal för SwePart Transmission för att nå ut till Linnéuniversitetets studenter

En av SwePart Transmissions anställda, Tobias Andersson läste maskinteknik på Linnéuniversitet och tog examen vårterminen 2017. Redan under våren 2016 kom Tobias i kontakt med SwePart Transmission och fick anställning som studentmedarbetare under sommaren. Året därefter skrev Tobias sitt examensarbete för SwePart Transmission och fick stipendium för sitt arbete. Idag är Tobias anställd hos SwePart Transmission och arbetar med konstruktion och beredning. Han upplever att tiden som studentmedarbetare förberedde honom för arbetslivet och gav honom värdefulla kontakter. Till studenter vill han tipsa om att inte vara rädd för att söka kontakt, arbetsgivare är intresserade av studenter och tar gärna emot dem!

”Jag fick en verklighetsanknytning till det jag tidigare lärt mig under utbildningen” – Tobias

Mattias förklarar att en fördel med att anställa studenter är deras förmåga att ta till sig ny kunskap och information. Det går imponerande fort för studentmedarbetarna att lära sig nya saker när de kommer ut till SwePart Transmission. Det uppstår samtidigt en vinn-vinn situation eftersom företaget får in nya idéer och färsk kunskap. Studenterna har erfarenhet av att lösa och presentera problem, något som behövs i arbetslivet.

”Studenter är välmotiverade och lär sig imponerande fort”- Mattias

Gör som SwePart Transmission och kom i kontakt med våra studenter för att hitta framtida potentiella medarbetare. Linnéuniversitets karriärportal, MyCareer erbjuder företag möjligheten att annonsera sina karriärerbjudanden gratis i 30 dagar. Lägg ut en annons för exempelvis studentmedarbetare, examensarbete eller praktikplats och bygg upp en långsiktig relation.

Läs mer här.