Julmys på ombonade hotell Puro.

Tai chi, dumplings och julmarknad i Gdansk

Deltagarna i SB WELL-projektet möttes under två dagar i Gdańsk, Polen för att få de sista detaljerna på plats innan årets slut. Workshops, presentationer, sightseeing, filmning, fotografering och spännande wellbeing-aktiviteter stod på agendan. Värd för konferensen var Professor Brunon Synak pomeranian reseach institute, PIN, och mötet hölls på PURO Hotel, en inbjudande och varmt inredd oas mitt i city.

En av höjdpunkterna på agendan var presentationen av target groups för projektet. Här beskrev Søren Østergaard Sørensen, from Sorsoso Strategy & Advice sju olika typer av wellbeingturister i detalj utifrån den senaste forskningen. Att kunna sätta namn på turisterna och se livet från deras perspektiv ligger till grund för projektgruppens arbete. Vi kommer avslöja mer om vilka wellbeing-turisterna är inom kort.

Efter en workshop på temat kommunikation av Caroline Yazi presenterade Joanna Kohnen från Kalmar länsstyrelse en grafisk profil som ska underlätta det kommunikativa arbetet i projektet samt säkerställa att alla partners har samma grafiska uttryck och sätt att uttrycka sig verbalt i sin kommunikation.

I slutet av dagen fick vi njuta av en kvällstur i den pittoreska medeltidskärnan samt på julmarknad där lokala handgjorda produkter och väldoftande matvaror såldes i de små handelsbodarna. Kvällen avslutades med traditionella dumplings.

Under fredagen fick vi en kort stund med digital lucia och svenska pepparkakor innan Manuela Steimle från vår tyska samarbetsorganisation summerade och samordnande utvecklingen av wellbeingplatser, studiebesök och mentorskap som kommer att vara viktiga delar av nästa år.

Första studiebesöket för och med företagare kommer att anordnas i Polen i april nästa år. Arbetet med wellbeing-Atlasen som ska skapas presenterades av Christel Liljegren från Energikontor Sydost (ESS). Hon erbjöd även ett flertal tydliga exempel på hur wellbeingtänket bör genomsyra allt vi gör, från eget agerande till de inköp vi gör och de arrangemang som vi anordnar. Teamet har tagit fram en Wellbeing event lista med hjälp av underlag från ESS anpassat till Wellbeing.

Innan styrelsemötet överraskades deltagarna av besök från en Tai Chi Chuan mästare som bjöd på en magisk svärdshow med imponerande fokus och närvaro.

Nästa möte blir i Palanga/Klaipeda i Litauen i mars 2020.

Julmys på ombonade hotell Puro.
Julmys på ombonade hotell Puro. SB WELL
Søren Østergaard Sørensen
De 7 viktigaste målgrupperna för wellbeing turism presenterades av Søren Østergaard Sørensen. Lina Lindell, Linnéuniversitetet
Caroline Yazi
Caroline Yazi berättar om att vi alla har olika perspektiv. Lina Lindell, Linnéuniversitetet
Gröna växter utanför konferensrum
Grön oas utanför konferensrummet. Lina Lindell, Linnéuniversitetet