Bild på Teknikåttan som ballonger

Anmälan är öppen till Teknikåttan – en tävling inom teknik, matematik och naturvetenskap för elever i årskurs åtta

Nu är det dags att anmäla era åttondeklasser till ett nytt tävlingsår i den nationella kunskapstävlingen Teknikåttan! Teknikåttan arrangeras av tolv universitet och högskolor och riktar sig till alla åttondeklassare i Sverige.

Teknikåttans syfte är att stimulera elevernas fantasi, kreativitet och uppfinnarförmåga, men också att ge stöd och inspiration till lärare som undervisar i teknik, matematik och i de naturvetenskapliga ämnena.

Sex klasser kommer att få en dagsresa till Linnéuniversitet i Växjö för att tävla i regionfinalen den 23 april. I år tävlar ni om, förutom prispengar, en resa till riksfinalen i Gävle inklusive övernattning för hela klassen.

Anmäl era klasser och läs mer: www.teknikattan.se

På Teknikåttans hemsida finns kluriga frågor som alla skolor kan använda. Som lärare kan du fritt använda vårt material i din ordinarie undervisning.

Våren 2019 var det Vasaskolan från Kalmar som vann regionfinalen i Kalmar/Kronoberg och fick åka till Lunds Tekniska Högskola där de kammade hem en fjärdeplats i riksfinalen. Vinnare i riksfinalen 2019 blev Friskolan Svettpärlan 8 från Karlskrona.
Film från riksfinalen 2019

Nedan ses regionvinnarna 2018 Österslättsskolan från Karlshamn.

Teknikåttan 2018 vinnande klass 5 från Vasaskolan