UD

Therése Iveby Gardell ny universitetsdirektör vid Linnéuniversitetet

Therése Iveby Gardell blir ny universitetsdirektör vid Linnéuniversitetet. Hon tillträder sin nya tjänst den 19 augusti. Hon kommer närmast från arbetet som biträdande universitetsdirektör och avdelningschef för Avdelningen för gemensam service och administration vid Uppsala universitet.

– Jag är glad att kunnat rekrytera en universitetsdirektör som är erfaren chef och ledare för akademisk verksamhetsutveckling, säger Linnéuniversitetets rektor Peter Aronsson. Hennes erfarenhet från ett annat framstående lärosäte med komplex verksamhet och arbete med flera campus kommer att berika vår utveckling.

Therése Iveby Gardell var 2013-2015 administrativ chef för Uppsala universitet –  Campus Gotland och 2008-2013 var hon förvaltningschef vid Högskolan på Gotland. I botten har hon en teknologie kandidatexamen i maskinteknik och kvalitet från KTH.

– Tjänsten som universitetsdirektör vid Linnéuniversitetet verkar väldigt intressant och i positiv bemärkelse utmanande, säger Therése Iveby Gardell. Mitt intryck av universitetet är mycket gott och jag har erfarenhet av jobba vid ett universitet som finns på två orter – jag tror det passar mig.

– Jag tror att jag kan bidra med att skapa en kultur som prioriterar samarbete, samsyn och dialog kring strategiskt viktiga frågor mellan utbildning, forskning och administration, tillägger hon.

Fram till dess fortsätter Thorbjörn Nilsson som tf universitetsdirektör vid Linnéuniversitetet.

Kontakt

Peter Aronsson, rektor, telefon 072-573 68 00, mejl peter.aronsson@lnu.se
Therése Iveby Gardell, blivande universitetsdirektör, telefon 070-319 98 40, mejl therese.iveby-gardell@uadm.uu.se
Annika Sand, pressansvarig, telefon 076-830 01 05, mejl annika.sand@lnu.se