campus

Tre forskare i historia får sammanlagt 13,3 miljoner kronor

Vetenskapsrådet har idag beslutat vilka ansökningar som beviljats bidrag inom Humaniora och samhällsvetenskap 2019. Bland dem finns tre forskare vid Linnéuniversitetet som får projektbidrag på sammanlagt närmare 13,3 miljoner kronor.

De tre som får projektbidrag är:

Linda Andersson Burnett, forskare vid Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies, som får 6 miljoner kronor fördelat över fyra år för projektet ”Att samla in mänskligheten: förhistoria, ras och instruktioner för “vetenskapligt” resande, ca 1750-1850”.

Birgit Tremml-Werner, forskare vid Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies, som får närmare 4 miljoner kronor fördelat över fyra år för projektet ”Diplomati i det tidigmoderna Sydostasien: aktörer, praktiker och översättningar”.

Eleonor Marcussen, forskare vid Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies, som får närmare 3,3 miljoner kronor fördelat över fyra år för projektet ”Kolonial infrastruktur och natur: miljökonsekvenser av järnvägsbygget i Indien, ca 1860-1870”.

Annika Sand, pressansvarig, telefon 076-830 01 05, mejl annika.sand@lnu.se