Linnéuniversitetet bjöd 80 studievägledare till inspirationsmöte

Vägledardagen Linné är en årlig informations- och inspirationsdag på Linnéuniversitetet för studievägledare som arbetar på gymnasieskolor.

På årets möte den 30 januari i Växjö, deltog 80 studievägledare och temat var ”Beteendevetare – hur blir man det?”.  Linda Levin, studievägledare och sektionschef på studerandeavdelningen, berättar att syftet med temat var att uppmärksamma beteendevetenskap som ett av de områdena där man arbetar med människor.

- Det var många som gillade det här temat och att få lyssna på vad Linneuniversitet erbjuder utbildningsmässigt och hur arbetsmarknaden ser ut.

Ida Johansson studievägledare på Braås skolan sedan augusti förra året kom på mötet för att få information om yrkena och för att veta mer om hur arbetsmarknaden ser ut i framtiden.

-Jag hoppas att Vägledardagen ger mig en tydligare bild om olika yrken. Jag vet vad de innehåller men jag vill få en bättre bild om vad som skiljer dem åt. Det är viktigt för mig att få så mycket kunskap som möjligt så att jag kan förmedla det vidare till ungdomarna sedan.

Vägledardagen bjöd även på en föreläsning med Johannes Rosenlundh som berättade om sin kunskap om och erfarenheter av HBTQ-frågor.

- Många uppskattade starkt Johannes Rosenlunds föreläsning och han var verkligen en engagerad föreläsare, avslutade Linda Levin.