Vårt Wellbeing tält på Kalmarsundsveckan besöktes av Yogi Amandeep.

Yogi Amandeep delade visdom från Himalaya på Stortorget i Kalmar

Under sista augustiveckan medverkade vi i SB WELL på årets Kalmarsundsvecka, ett event i hållbarhetens tecken. I ett Wellbeing-tält på Stortorget bjöd vi in till samtal om hållbar må-bra-turism. Flera företagare och andra intressenter stannade och ville veta mer.

För första gången i Sverige delade Yogi Amandeep Singh med sig av sin visdom och det skedde på Stortorget i Kalmar. Amandeep är senior rådgivare i SB WELL projektet, en så kallad Advisor Angel.

Projektledare Lina Lindell introducerade Wellbeing och eventen på Kalmarsundsveckan i P4 under fredagsmorgonen.

Yogi Amandeep pratade sedan under lördagen inför ett 50-tal åskådare om vad Wellbeing egentligen är och hur vi kan använda oss av tusentals år gamla tekniker för att uppnå och upprätthålla vårt välmående i vardagen.

Yogi Amandeep pratade mycket om hur vi befinner oss nästan konstant i våra tankar och att vi till stor del förlorat vår förmåga att vara närvarande i vår kropp. Det blev en annorlunda och inspirerande föreläsning, med interaktiva moment, som lockade utöver lokala lyssnare även åskådare från Oskarshamn och Karlskrona.

Efter talet höll Amandeep i ett fullsatt yoga-pass i Kalmarsalen. Vissa testade yoga för första gången medan andra var erfarna och kunde rörelser, text och sång utantill sedan innan.

Under morgonen intervjuade vi även Amandeep för medverkan i de filmer vi ska producera om Wellbeing och Wellbeing turism. Håll utkik efter dem i början av nästa år.

Kalmarsundsdagarna blev ett fantastiskt och uppskattat första event för oss i SB WELL-teamet och vi tror att vi lyckades sprida lite extra wellbeing i Kalmar.

Lina Lindell i P4 om Wellbeing (ca 1h 48 min in i showen). Ta del av inspelningen här.

Yogi Amandeeps tal om Wellbeing på Stortorget i Kalmar finns att titta på här ca 30 min in i videon.

Vårt Wellbeing-tält på Kalmarsundsveckan besöktes av Yogi Amandeep.
Vårt Wellbeing-tält på Kalmarsundsveckan besöktes av Yogi Amandeep. Lina Lindell
Tal om Wellbeing på Stortorget, Kalmar, med Yogi Amandeep.
Tal om Wellbeing på Stortorget, Kalmar, med Yogi Amandeep. Lina Lindell
Yogi Amandeep under intervjun om Wellbeing i Kalmar stadspark.
Yogi Amandeep under intervjun om Wellbeing i Kalmar stadspark. Lina Lindell
Fullt yogapass i vackra Glasverandan, Kalmarsalen.
Fullt yogapass i vackra Glasverandan, Kalmarsalen. Lina Lindell