Klackring med kampanjnamnet "Dear Class of 2020," ingraverat.

Linnéuniversitetet släpper singel med Ebba Witt-Brattström

Idag släpper Linnéuniversitetet, tillsammans med Ebba Witt-Brattström och musikproducenten Hampus Lindvall, singeln Dear Class of 2020 - en låt skriven baserat på framtidsråd från några av Sveriges mest inspirerande personer.

Dear Class of 2020 är en modern elektronisk låt fylld av poppig hoppfullhet, med texten inläst i spoken word-form av Ebba Witt-Brattström.

Med hjälp av låten vill Linnéuniversitetet bidra till att kloka tankar på ett naturligt sätt kan vara närvarande i dagens ungas vardag – och förhoppningsvis ge hopp och energi där den behövs som mest.

Låten och råden för framtiden riktar sig främst till studenter som går ut gymnasiet i vår och som därmed också kanske upplever att de möter en framtid som kan verka mörkare än på länge, när klimatkris, sociala orättvisor, politisk osäkerhet och inte minst coronavirus fyller nyhetsflödet.

Linnéuniversitetet vill skicka en uppmuntrande hälsning på vägen till de unga som ska ge sig ut i världen. Även när det ser som mörkast ut så är kunskap vägen framåt och ett verktyg för att göra skillnad.

– Det här är ett nytt sätt för ett universitet att göra sig hört på, och det går helt i linje med det Linnéuniversitetet står för; framåtanda och nyfikenhet, modernt och nytänkande, medvetet och engagerat. Det är också ett sätt att visa att Linnéuniversitetet värdesätter kultur och kreativa uttryck, berättar Maja Rudhe, sektionschef på Linnéuniversitetets kommunikationsavdelning.

De råd till dagens unga som låten bygger på kommer från bland andra Pernilla Baralt, Peter Aronsson, Anna Brolin, Babba C Rivera och Irena Pozar.

Även låtens skapare Ebba Witt-Brattström och Hampus Lindvall, är i sig två starka förebilder. Ebba i egenskap av författare, professor och samhällsaktivist och Hampus i egenskap av en av Sveriges främsta musikproducenter.

Dear Class of 2020 finns tillgänglig för att streama på Spotify. Vill du ta del av musikvideon, läsa mer om låten, dess syfte samt vilka som bidragit finns mer information på DearClassof2020.lnu.se.